Løypen går langs sjøen. Det er flott natur, god sjøluft og dur av havet langs hele løypen. Utsikten er upåklagelig. Variasjon i landskap og underlag er nok større enn man skulle tro. Ta den tiden som trengs for å ha det komfortabelt slik at opplevelsen kan nytes.
Man må regne med lengre tid per kilometer enn når man springer på grus eller asfalt. Det er også litt andre muskler som jobber i løst og ujevnt underlag. Kjenn din grense. Løypen er ikke merket. Man må finne veien selv, men det skal jo godt gjøres å løpe seg vill. Man må bare holde seg langs sjøen, men det er fort gjort å rote seg bort i noen omveier. Det er taktiske valg å ta flere plasser med hensyn på hvor man løper. Noen plasser kan man velge mellom å springe på selve tranden, i sandynene eller rett bak sandynene. Generelt sett kan det være tungt på selve stranden, men noen ganger er det uansett det beste eller det eneste valget. Google kart for hver distanse med inntegnet løype vil bli tilgjengelig før løpet. Kartene kan brukes online udner løpet. Disse rutene er relativt gode taktiske valg mhp løpeøkonomi. Se på dem som løsningsforslag. Følger man løypen gjør man i alle fall ikke noe spesielt dumt. For de lengre distansene (Orre eller lengre sør) anbefales det å ha mobiltelefonen i hånden mens man løper, slik at man kan se løypen, og hvor man er i forhold til den ved behov. Er man godt kjent i området, trenger man selvsagt ikke det.
Det er lov å springe rett bak sandynene hvor det går an, men det er ikke lov å springe på asfaltert vei. Det er noen få unntak som er relevant for de som starter fra Hå eller enda lenger syd. Det ene er når man passerer Obrestad havn - bare hundre meter med asfalt. Ved Orreånå er et annet unntak. Man må opp på veien og følge den over brua. Av gode grunner er det ikke lov eller anbefalt å vade over elven. Ellers er det noen grusveier enkelte plasser. I nord er det mest strender og sanddyner, mens det lenger sør er mer jord, stier, gras, og rullesteiner. Det er spesielt mange gjerdeklyvere lengre sør. Man bør ikke ha fobi for kyr dersom man starter fra Varhaug eller Kvassheim fordi det er mange av den sorten langs sjøen. Man må bruke sunn fornuft og respekt rundt kyr.
Desto lengre distanse, desto viktigere blir skotøyet. Det anbefales å ha terrengsko av en eller annen sort. De er ganske tette, slik at man ikke får sand inn i skoen. De har også såle med knotter som gjør det enklere å håndtere variert underlag.
Klær får man selvsagt vurdere selv. Husk på at løypen går langs jærens kyst hvor det både kan være vind (som oftest motvind) og regn. En tynn vindjakke eller liknende i en løpesekk er nok lurt på de lengre distanser.
Det er hverken mat eller drikke langs løypen, med et par unntak. Det er en vannkrane i Obrestad havn. Det er bare relevant for de som starter sør for Hå. Det er også en vannkrane ved sjøhusene på Sele. Da er det imidlertid bare 3 kilomter igjen til mål. Det man har behov for utover det, må man ta med selv. Det er ikke lov å ha plassert mat eller drikke underveis eller å få hjelp. Konseptet er minimum administrasjon og at løperne skal klare seg selv. Et poeng er selvsagt også at det skal være likt for alle. Finnes flere gode løpevester o.l med integrerte drikkesystemer. Pass på at du har et system som egner seg for løping. Mange camelbacker o.l. egner seg dårlig for løping. Test systemet på forhånd.
For de som starter ved Orre eller lengre sør anbefales det å ha med mobiltelefon. Både for navigering og sikkerhet. Da kan man ringe om man trenger hjelp, eller man kan ringe etter skyss om man må bryte av en eller annen grunn. Det er offentlig vei i nærheten av hele løypen, så det er ganske lett å bli hentet. Det vil være en sjåfør tilgengelig under løpet. Telefon nummer vil bli distribuert i forkant av løpet.
Detaljert løypebeskrivelse for hver distanse vil bli sendt ut på epost til deltakere før løpet. Google karter med inntegnet løype vil også bli sendt ut. Har man en mobiltelefon og sjekker sin posisjon mot inntegnet løype vil man aldri kunne løype seg vill. All pratisk info vil bli sendt ut i god tid før start til de som er påmeldt.